PAVEL FILIP: Sentința primei instanțe în cazul consilierului din satul Corjeuți este inacceptabilă

0
264

Sentința primei instanțe în cazul consilierului din satul Corjeuți, care a ucis un copil de şapte ani, fiind beat la volan, este inacceptabilă. Este punctul de vedere exprimat de premierul Pavel Filip, într-o postare pe Facebook.

“Am avut o discuție cu doamna Victoria Iftodi (ministrul Justiției) ca CSM să analizeze dacă judecătorul a luat o decizie corectă pe un caz atât de revoltător”, ascris Pavel Filip.

Premierul a precizat că, în present, se lucrează asupra unui proiect care va înăspri pedepsele pentru șoferii care urcă beţi la volan.

“Asta înseamnă ca mai exista probleme. Cred că ori săptămâna viitoare, ori peste o săptămână vom veni cu modificarea cadrului legal şi vom pedepsi mult mai dur pe cei care consumă alcool la volan”, a precizat premierul.

procurorii cer condamnarea la închisoare cu executare a consilierului local din Corjeuţi. Iniţial, acesta a fost condamnat la 3 ani si 2 luni închisoare, cu suspendare, fiind eliberat din arest preventiv din sala de judecată. Sentinţa a fost dată de Judecătoria Edineţ.

Procurorii consideră verdictul prea blând şi au contestat la Curtea de Apel Bălţi sentinţa primei instanţe pe care o consideră ilegală şi insistă pe condamnarea inculpatului la o pedeapsă reală cu închisoare.

Via timpul.md