FLASH! Mareșalul Senatului Poloniei, Stanislaw Karczewski, va efectua o vizită în Republica Moldova

1
139

Mareșalul Senatului Poloniei, Stanislaw Karczewski, va efectua o vizită în Republica Moldova, la invitația Președintelui Parlamentului Andrian Candu. Vizita va avea loc în perioada 4-6 octombrie 2018, transmite Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Programul vizitei include întrevederi cu conducerea țării: Președintele Parlamentului Andrian Candu, Președintele Igor Dodon și Prim-ministrul Pavel Filip. Mareșalul Senatului Poloniei va discuta cu reprezentanții tuturor fracțiunilor parlamentare, va vizita sala de ședințe plenare și va înscrie un mesaj în Cartea de onoare a Parlamentului. Stanislaw Karczewski va mai avea o întrevedere cu Episcopul de Chișinău al Bisericii Romano-Catolice, Anton Coșa, scrie Moldpres.

Pe parcursul vizitei la Chișinău, Stanislaw Karczewski va avea o întâlnire cu diaspora poloneză și va participa la concertul festiv dedicat Centenarului Recuceririi Independenței Poloniei. De asemenea, Mareșalul Senatului Poloniei va vizita Institutul de Neurologie și Neurochirurgie și va participa la conferința „Noutăți în medicină”, organizată cu ocazia a 20 de ani de la fondarea Asociației Organizațiilor Medicilor Polonezi din Moldova.

Delegația poloneză va mai depune flori la Placa comemorativă a jertfelor catastrofei de lângă Smolensk și la bustul Mareșalului J. Pilsudski.

Sâmbătă, 6 octombrie, Mareșalul Senatului Poloniei se va afla în nordul țării: va discuta cu diaspora poloneză din Bălți, va vizita Biserica și cimitirul catolic, muzeul și Casa Poloneză din satul Stârcea, raionul Glodeni.

Din componența delegației poloneze vor mai face parte senatorii Ryszard Bonisławski și Konstanty Radziwiłł, vicedirectorul Biroului pentru Diaspora Poloneză, Anna Kaczmarczyk, Președintele Asociației Comunității Poloneze, Dariusz Piotr Bonisławski.

Republica Moldova este o ţară prioritară pentru asistenţa poloneză. Ţara noastră a beneficiat de un suport real pentru continuarea reformelor de modernizare sub formă de sprijin financiar acordat în cadrul Programului Polonez de Asistenţă pentru Dezvoltare. În Republica Moldova sunt implementate, cu susținere poloneză, proiecte de bună guvernare/dezvoltare regională, precum și agricultură sustenabilă și dezvoltare rurală.

1 COMENTARIU

  1. Prtenerii externi sunt bineveniti in tara noastra, mai ales cei care au o atitudine pozitiva fata de Moldova!

Comments are closed.