Accident nuclear în Europa! Totul este secret, iar radioactivitatea pe continent creşte

0
136

Organizaţia ecologistă Greenpeace solicită lansarea unei investigaţii privind o posibilă încercare de ascundere a unui accident nuclear, în contextul depistării unor concentraţii mari de particule radioactive în Europa, scrie a1.ro.

Un nor de particule radioactive depistat în Europa în ultimele săptămâni indică producerea unui accident nuclear în Rusia sau în Kazahstan spre sfârşitul lunii septembrie. Autorităţile ruse au negat că ar fi la originea incidentului atomic, deşi Agenţia meteorologică rusă a confirmat depistarea unor particule radioactive în concentraţii de sute de ori mai mari decât limitele admise.

Astfel, organizaţia ecologistă Greenpeace a cerut o investigaţie internaţională privind o posibilă încercare de ascundere a accidentului nuclear, informează site-ul cotidianului The Guardian.

În multe zone din Europa au fost depistate concentraţii mari de ruteniu-106. Zona suspectă este Argaiaş, situată în sudul Rusiei, unde concentraţiile de particule radioactive au fost de 986 ori peste limitele normale.