ALERTĂ! Centrala de la Cuciurgan a redus cu 20% volumul producției de energie electrică, în 2017

0
287

Una dintre cele mai mari întreprinderi din regiunea separatistă transnistreană, CERS Moldovenească, a redus în 2017 volumul de producție a energiei electrice de la 4,468 miliarde până la 3,5 miliarde kWh, dintre care 2,4 miliarde au fost livrate în consumatorilor din Republica Moldova.

Reducerea producţiei este determinată de faptul că din aprilie până în mai centrala nu a furnizat energie electrică Moldovei. Drept rezultat, coeficientul de folosire a capacităţii de producţie a scăzut de la 20,19% la 16,11%, a declarat într-o conferință de presă directorul general al Centralei, Alexei Şirma, potrivit INFOTAG şi Radio Chişinău.

Cu toate acestea, CERS a majorat anul trecut plăţile fiscale cu 5%, a transferat în bugetele de toate nivelurile 190,5 mil. ruble şi ocupă locul doi în topul celor mai mari contribuabili din Transnistria.

Directorul a spus că, în pofida dificultăţilor, întreprinderea continuă să implementeze proiecte de investiţii..

Centrala de la Cuciurgan este una dintre cele mai mari centrale electrice din Europa de Est, care funcționează din 1964. Întreprinderea dispune de 12 blocuri energetice cu o capacitate totală de 2520 MW, dintre care funcţionează doar trei-patru.