ALERTĂ MAXIMĂ! Hackerii ruși, acuzați de infectarea a milioane de routere din întreaga lume

0
62

Centrul Național pentru Securitate Cibernetică din Marea Britanie, împreună cu FBI și Departamentul de Securitate Internă al SUA au emis o declarație comună cu privire la atacul cibernetic pe scară largă organizat de hackeri susținuți de guvernul rus.

Potrivit serviciilor de informații britanice și americane, hackerii au încercat să infecteze cu softuri malware milioane de routere din întreaga lume. Atacul viza interceptarea informațiilor care trec prin dispozitivele astfel infectate. De asemenea, hackerii au încercat să spargă si firewall-urile, scrie paginaderusia.ro.

Scopul atacului ar putea fi spionajul cibernetic sau furtul de proprietate intelectuală. Țintele au fost furnizorii de internet, organizațiile guvernamentale și companiile mari. Statele Unite și Marea Britanie nu au precizat insa când a avut loc atacul și ce prejudiciu a provocat.

Consilierul prezidential si coordonatorul securității cibernetice de la Casa Albă, Rob Joyce, a declarat că guvernul SUA știe despre atac. El a precizat ca, în calitate de masuri de raspuns, SUA ar putea impune noi sancțiuni sau initia atacuri cibernetice de raspuns, scrie Politico.