ALERTĂ MAXIMĂ! Kremlinul a declarat că îi va apăra pe ”pravoslavnicii” din Ucraina

0
120

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că, în cazul persecuției Bisericii Ortodoxe a Patriarhiei Moscovei de către radicalii din Ucraina, Rusia va lua „măsuri politice și diplomatice”, transmite TASS, citat de paginaderusia.ro.

Potrivit lui Peskov, Rusia va proteja interesele ortodocșilor „la fel cum protejează interesele vorbitorilor de limbă rusă”.

Comentând acordarea autocefaliei bisericii din Ucraina de către Patriarhia Ecumenică, Peskov a spus că atenția asupra acestui subiect va fi crescuta, deoarece „Ortodoxia este una dintre religiile practicate în Rusia”.

Secretarul de presă a remarca că Kremlinul „împărtășește preocupările” Bisericii Ortodoxe Ruse cu privire la decizia Sinodului Patriarhiei de la Constantinopol de a anula anatema împotriva șefilor a două biserici ortodoxe din Ucraina.

În același timp, Peskov a adăugat că „autoritățile seculare ale Rusiei nu pot interveni în dialogul interbisericesc, nu au făcut niciodată acest lucru și nu vor face acest lucru”.

”Nu este pentru prima dată când Rusia se ascunde în spatele „apărării populației vorbitoare de limbă rusă”, justificându-și agresiunea împotriva Ucrainei, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Ucrianei, Mariana Beța, pe contul său Twitter. „Am auzit declarații similare despre protejarea populației vorbitoare de limbă rusă ca scuză pentru agresiunea împotriva noastră”, a spus ea.