ALERTĂ MAXIMĂ pentru Chișinău! Tiraspolul a desfășurat exerciții MILITARE cu muniții de luptă

0
253

În regiunea transnistreană joi au avut loc exerciții militare de tragere cu muniții de luptă la care au participat artileriști, echipaje ale tancurilor, precum și unități de infanterie motorizată din cadrul ”armatei transnistrene”.

Un comunicat al ”departamentului de apărar”e de la Tiraspol anunță că exercițiile au fost monitorizate și de șeful Grupului operativ de trupe ruse dislocat în stânga Nistrului Dmitri Zelenkov, scrie Europa Libera, citată de paginaderusia.ro.

Scenariul aplicațiilor militare spunea că „trupele inamicului au traversat frontiera cu tehnică blindată”, însă în urma focului masiv deschis de partea transnistreană „dușmanul a suferit pierderi considerabile și a fost nevoit să se retragă”, anunță comunicatul.

Anterior, cu câteva zile în urma, în regiune au avut loc și aplicații militare ale operatorilor de comunicații din cadrul Grupului operativ de trupe ruse, care au exersat folosirea în condiții de luptă a comunicării prin relee radio, prin unde și prin satelit și au testat mai multe echipamente de comunicații primite recent de districtul militar vestic, anunță un comunicat al ministerului rus al apărării.