ALERTĂ MAXIMĂ! Presa rusă a început să promoveze activ campania Roexit

0
189

Daniel Dragomir, fost colonel al Serviciului Român de Informații, care recent a fondat mișcarea naționalistă numită „România 3.0”, a declarat în paralel lansarea campaniei ”Roexit”, care să retragă România din Uniunea Europeană, potrivit Hotnews.ro, citat de paginaderusia.ro.

Mesajul despre „Roexit” al lui Daniel Dragomir a început să circule rapid pe Facebook. Dar imaginea ce îl însoțea, cu acest cuvânt în tricolor suprapus peste steagul UE, era deja distribuită, de cel puțin 15 minute, de pe conturi care, din observațiile HotNews.ro, sunt folosite pentru distribuirea de mesaje ale propagandei ruse. Alternativ, unele dintre aceste conturi au distribuit și manifestul publicat pe blogul României 3.0, platforma lui Dragomir.

Până marți dimineață, postarea lui Daniel Dragomir avea peste 700 de distribuiri și peste 1.400 de aprecieri (inclusiv din partea lui Codrin Ștefănescu). Marți după-amiază, numărul distribuirilor depășise 1.100 și cel al like-urilor depășise 2000.

Declarația lui Daniel Dragomir a început să fie masiv răspândita și de principalul canal de propagandă rusesc, ro.sputnik.md, care face parte din Sputnik, o companie media condusă de Kremlin. După aceasta, știrile au fost preluate de o serie de alte resurse pro-ruse, subliniază site-ul.

Fostul prim-ministru român Dacian Ciolos, fondatorul Mișcării Generale Române (RO +), a declarat că lansarea campaniei Roexit face parte dintr-un plan pentru care coaliția de guvernământ din România lucrează de mult timp.