ALERTĂ: Ploile torențiale au provocat pericol de inundații și prejudicii în mai multe localități

0
127

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI a anunțat că mai multe localități au fost afectate, în urma ploilor torențiale înregistrate pe teritoriul Republicii Moldova în perioada 16 -17 iunie 2018.

Salvatorii și pompierii au fost alertați pentru a interveni în localitățile Tocuz și Ucrainca din raionul Căușeni unde precipitațiile au făcut mai multe prejudicii. În Ucrainca, ploaia a distrus 4 poduri, inclusiv unul care face legătura între localitate și satul Tocuz. Astfel, salvatorii și angajații societății Drumuri Căușeni au reușit, la 17 iulie, restabilirea accesului către localitate, notează Radio Chişinău.

Pe parcursul a 24 de ore a fost monitorizat situația bazinelor acvatice care au înregistrat o creștere majoră a nivelului apei pe parcursul precipitațiilor. Potrivit datelor IGSU către dimineața zilei de 18 iunie nivelul apei în bazinul acvatic din prejma localităților Tocuz și Ucrainca a înregistrat o descreștere semnificativă, fiind redus pericolul inundațiilor.

Pompierii au intervenit și în localități din raionul Florești și Ungheni, unde apa a intrat în câteva gospodării. Salvatorii au pompat apa dintr-o ogradă din localitatea Nicolaevca, Florești și dintr-o gospodărie din orașul Ungheni.  Comisiile  pentru situații excepționale teritoriale vor estima prejudiciul material înregistrat în urma ploilor.