Alianţa Nord-Atlantică va oferi în continuare Republicii Moldova expertiza şi asistenţa necesară

0
88

Alianţa Nord-Atlantică (NATO) va oferi în continuare Republicii Moldova expertiza şi asistenţa necesară în promovarea reformelor, în special în modernizarea sectorului de securitate şi apărare al ţării. O declaraţie în acest sens a făcut asistentul adjunct al Secretarului General NATO pentru Afaceri Politice şi Politica de Securitate, James Appathurai, la întrevederea cu secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tatiana Molcean.

Potrivit unui comunicat al diplomației de la Chișinău, Tatiana Molcean a reiterat intenţia autorităţilor moldoveneşti de a continua procesul de reformare şi modernizare a sectorului de securitate şi apărare naţională în conformitate cu noile evoluţii şi cerinţe ale mediului actual de securitate.

Interlocutorii au examinat acţiunile care urmează să fie întreprinse în cadrul mai multor programe şi domenii de cooperare, printre care Iniţiativa de Consolidare a Capacităţilor de Securitate şi Apărare, implementarea proiectelor în cadrul Programului Ştiinţa pentru Pace şi Securitate, conlucrarea în combaterea noilor ameninţări la adresa securităţii în regiune și în lume.