Alimentele care îţi întăresc imunitatea

0
89

Una dintre cele mai eficiente și simple modalități de a avea grijă de sistemul tău imunitar și de a te feri de boli este să ai un stil de viață echilibrat. Acesta presupune un program ordonat de odihnă, exerciții fizice zilnice, igienă și, cel mai important, o dietă care să îți ofere toate substanțele nutritive de care ai nevoie, scrie realitatea.net.

Alimentele sunt extrem de importante pentru menţinerea unui tonus bun şi a unui sistem imunitar care poate lupta contra problemelor nedorite, iar puterea lor nu trebuie subestimată. Ceaiul verde, carnea de vită, supa de pui și legumele proaspete sunt doar câteva dintre alimentele indicate pentru întărirea sistemului tău imunitar, care nu ar trebui să îți lipsească din meniul zilnic.

Iaurtul

Probioticele sunt bacterii sănătoase care mențin sănătatea tractului intestinal şi te feresc de boli severe ale stomacului. Un studiu realizat de specialiștii de la Universitatea din Viena susţine că o cale naturală extraordinară de a oferi corpului doza necesară de prebiotice constă în consumul unui iaurt în fiecare zi. Poţi combina iaurtul cu puţină scorţişoară sau miere, pentru mai mult gust şi un plus de sănătate.

Usturoiul

Nu mai e un secret faptul că usturoiul este un aliment minune şi un antibiotic natural extraordinar. Însă, pe lângă aceste proprietăţi incredibile, usturoiul combate răceala, gripa şi distruge rapid bacterii dintre cele mai periculoase, reducând riscul de a dezvolta cancer colorectal sau de stomac.

Citeşte continuarea pe divahair.ro.