Ambasada României ANUNŢĂ: Cum și când vor avea loc reprogramările pentru serviciile consulare

0
143

Reprogramările pentru serviciile consulare la misiunile diplomatice ale României din Republica Moldova vor fi reluate atunci când situația epidemiologică va permite acest lucru. Reprogramările se vor face în ordine cronologică din momentul suspendării acestora, anunță, într-un comunicat, Ambasada României la Chișinău, citată de Radio Chişinău.

„Despre data reprogramării veți fi anunțați pe adresa de e-mail indicată de dumneavoastră la solicitarea serviciului consular. Urmăriți anunțurile de pe pagina de Facebook și de pe portalul Ambasadei României la Chișinău. Contăm pe înțelegerea, responsabilitatea și simțul dumneavoastră civic”, a mai comunicat reprezentanța diplomației de la București. 

Amintim că Ambasada României în Republica Moldova a informat că în contextul evoluției pandemiei de SARS COV 2 (Covid-19) (Coronavirus) și a măsurilor adoptate de România și Republica Moldova privind protecția sănătății populației, s-au decis următoarele măsuri pe linia serviciilor consulare acordate la Ambasada României la Chișinău, Consulatul General al României la Bălți, Consulatul General al României la Cahul și Biroul consular de la Ungheni, începând cu 16 martie 2020, astfel:

  • Programările pentru prestarea de servicii consulare au fost anulate, din cauza faptului că activitatea de lucru cu publicul la oficiile consulare din Republica Moldova a fost restricționată.
  • Pentru acordarea de asistență consulară în situații deosebite sau servicii consulare urgente, temeinic justificate, determinate de necesități deosebite (ex.: decese, accidente, acte solicitate de autoritățile locale în contextul pandemiei etc.), întregul personal consular rămâne la dispoziția cetățenilor români.
  • În concordanță cu măsurile impuse de către autoritățile locale, facem apel la înțelegerea dumneavoastră privind situația excepțională și vă adresăm rugămintea de a urmări și respecta în continuare recomandările acestora.
  • Depășirea cu succes a acestei situații delicate pentru toți, cu mare grad de expunere, depinde de buna cooperare dintre instituții și cetățeni.
  • Informații privind serviciile consulare, programul oficiilor consulare, precum și numerele de telefon la care puteți primi asistență consulară pot fi găsite aici: