Americanii au anunțat pericolele secolului 21: Federația Rusă, Coreea de Nord și terorismul islamic

0
48
WASHINGTON - FEBRUARY 19: House Republican Conference Chairman Mike Pence (R-IN) delivers remarks at the Conservative Political Action Conference annual meeting February 19, 2010 in Washington, DC. Conservative leaders have seized on U.S. President Obama's declining approval ratings as an opportunity to advance their conservative agenda during the group's annual meeting. (Photo by Win McNamee/Getty Images)

Vicepreședintele american Mike Pence a declarat de la tribuna ONU că, în secolul 21, există cei care amenință cu haos și teroare, și încearcă să submineze suveranitatea și securitatea altor state, nominalizând în „lista ticăloșilor” lumii Rusia, Coreea de Nord și teroriști islamici.

„Președintele Truman a spus cândva – nu este suficient pur si simplu sa-i descurajam pe nebunii care încearcă să înghită întreaga lume. Nu, nu este suficient. Este necesar să se dezvolte o uniune a națiunilor bazata pe dreptate și pace. Și am creat aceasta mare organizație denumita ONU. A fost sloganul ONU în secolul 20, si …. așa ar trebui să rămână și în secolul 21. Cu toate acestea, menținerea păcii nu este doar o declaratie in favoarea păcii, avem nevoie de acțiune, avem nevoie de angajamentul tuturor țărilor“, – a spus el, citat de paginaderusia.ro.

„Așa cum a spus președintele Trump ieri, din nou ne confruntăm cu cei care ne amenință cu haos și teroare, care încearcă să submineze suveranitatea, securitatea ….
În Europa de Est, Rusia continuă să atenteze la suveranitatea vecinului său. Încercările să redeseneze cu forta frontierele. Terorismul islamic radical încă își desfășoară acțiunea barbara de la Barcelona și ​​Paris, la Londra și Orientul Mijlociu. Sponsorul principal al terorismului destabilizeaza regiuni și amenință cu nerușinare securitatea statelor suverane. Și, după cum am văzut recent, regimul nord-coreean nebun realizează programele sale nucleare și de rachete, iar acum amenință cu moartea întreaga lume. Și SUA sunt recunoscătoare pentru ca Consiliul de Securitate al ONU a adoptat în unanimitate două rezoluții privind noi sancțiuni dure împotriva Coreei de Nord” – a declarat Pence.