ANALIST POLITIC: PDM recurge la schimbări pentru eficientizarea Guvernului şi speră că acesta va fi la fel de eficient şi după alegerile din februarie 2019

1
128

Partidul Democrat din Moldova recurge la schimbări pentru eficientizarea Guvernului şi speră că Executivul va fi la fel de eficient şi după alegerile din februarie 2019. De această părere este analistul politic Corneliu Ciurea, într-o intervenţie pentru Publika TV.

„O remaniere făcută în perioada preelectorală nu neapărat este un lucru pozitiv, însă vedem că Partidul Democrat sfidează regulile obișnuite ale politicului și recurge la anumite schimbări în vederea eficientizării funcției Guvernului, așa după cum declară. Din punct de vedere electoral, vom vedea dacă acest lucru va funcționa, dar nu cred că PD-ul are în vedere campania electorală. Prin acest demers, Partidul Democrat vrea să spună electoratului că Guvernarea de acum va dura și după alegeri și echipa care se constituie, probabil, va avea sarcina guvernării și după alegeri”, a declarat Corneliu Ciurea, citat de hotnews.md.

Liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a anunţat astăzi, după ședința săptămânală a formaţiunii, că Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului va fi condus de către Nicolae Ciubuc, în prezent director al Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) iar la șefia Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale va veni fostul primar interimar al Capitalei Silvia Radu.
Liderul democraților a precizat că decizia de a face remanieri în Guvern a fost luată de comun acord cu prim-ministrul Pavel Filip, în urma evaluării activității miniștrilor. Iar o astfel de practică va fi repetată ori de câte ori va fi nevoie.

1 COMENTARIU

  1. foarte increzuti intra democratii in campania electorala, dar o sa aiba o lupta grea cu socialistii in circumscriptii in paralel primind lovituri de la Maia si Nastase…

Comments are closed.