Analistul politic Corneliu Ciurea taxează cârcotaşii de serviciu: Este mai moldovenește să mârâi cu acrime și să cauți la dinți calul de dar

1
163

Analistul politic Corneliu Ciurea taxează cârcotaşii de serviciu din societatea moldovenească, dispuşi să caute nod în papură inclusive celor care încearcă să facă ceva bun pentru Republica Moldova. Într-un editorial publicat de portalul hotnews.md, Ciurea se referă la modul în care unii critică proiectele sociale derulate de Partidul Democrat din Moldova.

“Este adevărat că nu poți lua de la politicieni un cadou pur și simplu, fără a spune mulțumesc sau bogdaproste. Dar decât să spui mulțumesc după vechea tradiție creștinească (chiar dacă binefacerile politicienilor sunt mai curând obligațiunile lor de serviciu) este mai moldovenește să mârâi cu acrime și să cauți la dinți calul de dar”, scrie Corneliu Ciurea, citat de hotnews.md.

Acesta spune că la mijloc este tradiţionala invidie şi frustrare a unor indivizi care nu au realizate mare lucru în viaţă.

“Din această cauză, moldovenii vor critica drumurile făcute de PDM pentru că ele nu sunt făcute de PDM, dar din banii noștri (ceea ce e corect în esență, dar nu explică de ce ele apar abia acum). La fel, ei vor remarca inexistența bordurii, grosimea insuficientă a asfaltului și vor regreta aria mult prea extinsă a proiectului care nu permite obținerea unui impact vizibil al reabilitării drumurilor. De asemenea, ei își vor aminti că au mai fost miniștri PDM la guvernare de la 2009 încoace și se vor întreba de ce n-au intervenit mai devreme. La fel se va proceda și cu Arena Chișinău și cu procesul de aprovizionare cu apă. Critica va fi aspră, neîndurătoare, tovărășească”, notează analistul.

Comentatorul constată că PDM este pus în situația să-şi implementeze proiectele în pofida celor care cârtesc.

“Cu toate acestea, drumurile vor fi date în exploatare, rețele de apă – puse în funcțiune, iar Arena Chișinău – pusă la dispoziția sportivilor. Iar criticii le vor folosi cu plăcere și vor înjura în continuare politicienii. Paradoxul situației este că politicienii din Moldova trebuie să acționeze pro-Moldova în pofida îndărătniciei și pesimismului celor care cârtesc”, conchide Corneliu Ciurea.

1 COMENTARIU

Comments are closed.