ANDRIAN CANDU: Igor Dodon nu trebuie să uite că are atribuții limitate și competente prevăzute clar de lege

2
100

Președintele Republicii Moldova Igor Dodon abuzează de instrumentele oferite prin lege şi înțelege greșit noțiunea de comandant suprem al forțelor armate, a declarat presei președintele Parlamentului Andrian Candu, comentind ordinul lui Dodon de vineri prin care se interzice participarea militarilor moldoveni la exerciții, operațiuni, studii, misiuni, instruiri, cursuri și oricare alt tip de activitate peste hotarele țării fără acordul său.

Candu e citat de IPN și Europa Liberă, cu declarațiacă la următoarea ședință a Consiliului Suprem de Securitate va insista să fi deiscutate abuzurile pe care le face șeful statului în domeniul exercițiilor militare și pagubele pe care le aduce securității statului prin neparticiparea la exerciții militare. Președintele Parlamentului spune că Igor Dodon nu trebuie să uite că are atribuții limitate și competente prevăzute clar de lege. Tot vineir, Dodon a solicitat demiterea ministrului în exercițiu al apărării, „pentru încălcarea ordinului comandantului suprem al forțelor armate în legătură cu participarea reprezentanților efectivului armatei Naționale la exercițiile militare din Ucraina”.

2 COMENTARII

  1. Dodon uneori uita ca poate fi demis de Parlament in caz ca isi iese prea tare din minti. Daca va mai face pe plac rusilor in detrimentul Republicii Moldova atunci la sigur asa va fi.

Comments are closed.