ANDRIAN CANDU: Prioritatea Parlamentului rămâne a fi integrarea europeană a țării

0
104

Integrarea europeană a Republicii Moldova rămâne o prioritate a Parlamentului, a declarat șeful Legislativului, Andrian Candu, în cadrul unei întrevederi cu ambasadorii moldoveni aflați peste hotare

”Angajamentele europene rămân o prioritate absolută. Prioritatea Parlamentului rămâne a fi integrarea europeană a țării și respectarea angajamentelor asumate în acest proces”, a spus Andrian Candu. În context, el s-a referit la activitățile agendei Consiliului parlamentar pentru integrare europeană în realizarea Foii de parcurs privind agenda de reforme demarate și a Planului legislativ pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană pentru 2018, potrivit unui comunicat al Parlamentului, notează Radio Chișinău.

Alte subiecte abordate de Andrian Candu s-au referit la reintegrarea țării, dialogul existent cu Adunarea Populară a Găgăuziei, relațiile cu țările vecine Ucraina, România, dar și Federația Rusă. De asemenea, Andrian Candu a informat despre lansarea cooperării regionale cu Georgia și Ucraina, relațiile cu partenerii de dezvoltare – Fondul Monetar Internațional, Banca Mondială și UE.

Reuniunea anuală a ambasadorilor Republicii Moldova este organizată de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, în perioada 9-11 iulie. Evenimentul are drept scop examinarea activității misiunilor diplomatice şi sporirea eficienţei acestora, realizarea politicii externe și stabilirea unor noi sarcini şi priorităţi.