Anunțul pe care îl așteaptă cu sufletul la gură toți șoferii

0
142

Sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis privind noul Cod Rutier, care prevede instalarea de aparate radar doar pe maşini inscripţionate şi presemnalizarea acestora prin panouri, se află pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri a Curţii Constituţionale. Motivele invocate de preşedinte ţin de lipsa de predictibilitate a actului normativ, de crearea de paralelisme legislative, dar şi de imposibilitatea Poliţiei Rutiere de pune în aplicare măsurile pentru prevenirea accidentelor rutiere şi salvarea vieţilor omeneşti, scrie antena3.ro.

Obiecţia de neconstituţionalitate a Legii pentru modificarea art.109 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, obiecţie formulată de preşedintele Klaus Iohannis, se află pe ordinea de zi a şedinţei CCR.

Preşedintele Klaus Iohannis a sesizat în 27 iulie Curtea Constituţională cu privire la modificările aduse Codului Rutier, motivând că are ”dispoziţii contrare normelor şi principiilor constituţionale consacrate de art. 1 alin. (5), art. 21 şi art. 22 alin. (1)”. Motivele invocate de preşedinte ţin de lipsa de predictibilitate a legii, de crearea de paralelisme legislative, dar şi de imposibilitatea Poliţiei Rutiere de pune în aplicare acţiunile pentru prevenirea accidentelor rutiere şi salvarea vieţilor omeneşti.

Sesizarea şefului statului face referire la modificarea referitoare la instalarea de aparate radar doar pe maşini inscripţionate, dar şi la cea referitoare la presemnalizarea acestora.