ATAC FRONTAL al lui Poroșenko: Rusia nu îndeplinește niciuna din promisiunile făcute

0
140

Rusia nu își îndeplinește promisiunile și nu este interesată de pace în estul Ucrainei, a declarat președintele Ucrainei, Petro Poroshenko, în timpul unui discurs la Chatham House din Londra, pe 19 aprilie, transmite Interfax-Ucraina.

„Moscova nu doar respinge ordinea mondială existentă. Ea încearca sa construiasca o realitate alternativă bazată pe valori alternative: tiranie în locul democrației, intoleranța în locul respectului“ – a declarat Poroșenko, citat de paginaderusia.ro.

Potrivit președintelui ucrainean, Rusia a încălcat toate acordurile bilaterale pe care le-a semnat și în care recunoaste și garanteaza suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei.

„Astăzi, ea încalcă nenumărate promisiuni făcute în cadrul procesului de la Minsk. Nu există o încetare a focului eficienta, nu există nici eliberarea ostaticilor și a persoanelor reținute ilegal, organizațiile umanitare internaționale în continuare nu au acces (în zona necontrolată de Kiev)“ – a declarat Poroșenko.

„Este vina exclusiva a Rusiei. Ea continuă să trimită în Ucraina trupe, arme grele și muniție și transformă Crimeea în cea mai mare bază militară din lume“ – a subliniat el.

Președintele este convins că, în Ucraina, nu există pace pentru un singur motiv – pentru că nu vrea Rusia.

Poroșenko a precizat că în timpul discuțiilor recente din „formatul normand“ (Franța-Germania-Ucraina-Rusia), Moscova din nou a facut promisiuni goale.