ATENŢIE! CEC a decis deschiderea a 25 de secții de votare în circumscripția care cuprinde municipille Tiraspol și Bender, orașul Slobozia

0
158

Comisia Electorală Centrală (CEC) a decis astăzi deschiderea a 25 de secții de votare pentru alegătorii din circumscripția electorală uninominală nr.48 (or. Slobozia, mun. Tiraspol și Bender) pentru alegerile parlamentare noi. Astfel, pe 20 octombrie curent, aceștia vor fi așteptați la urne în una din cele 25 de secții de votare deschise, notează Radio Chişinău.

Majoritatea acestora vor fi deschise în localități de pe malul drept al Nistrului, dar vor funcționa și patru secții de votare la Chișinău și una la Bălți.

Totodată, în scopul garantării securității procesului de votare la secţiile de votare din localitățile aflate în Zona de Securitate, CEC face apel către observatorii naţionali, internaționali şi Comisia Unificată de Control în vederea monitorizării desfășurării pașnice a procesului electoral în cadrul secţiilor de votare respective.

Amintim că la 20 octombrie vor avea loc alegeri parlamentare noi în 4 circumscripții, inclusiv în Nr. 48, după ce deputații aleși la 24 februarie, au renunțat la mandate. În circumscripția Nr. 48 la 24 februarie a fost ales deputatul Viorel Melnic, considerat un apropiat al fostului primar de Orhei, omul de afaceri și politicianul Ilan Șor, care a plecat din țară după preluarea guvernării de către alianța PSRM-ACUM.