Autoritățile avertizează! Aceste vase de gătit favorizează apariția cancerului

0
94

Folosirea de vase sau borcane care au un strat nonadeziv deteriorat poate crește riscul de apariție a cancerului. Aceasta este concluzia unui raport al Agenției de Protecție a Mediului din Washington, scrie realitatea.net.

De asemenea, utilizarea vaselor pentru gătit nonadezive precum cele din teflon poate expune o persoană efectelor nocive ale acidului perfluorooctanoic, conţinut în acestea. Această substanță este inclusă şi în compoziția materialelor rezistente la apă și foc.

Particulele de acid perfluorooctanoic au proprietăți toxice. Ingerarea acestora în organism poate duce la dezvoltarea cancerului, creșterea colesterolului și slăbirea sistemului imunitar.

Când cumpăraţi vase de gătit, evitaţi teflonul sau aluminiul şi informaţi-vă cu privire la substanţele care pot fi conţinute în aceste recipiente, potrivit exquis.ro.