AVEREA Regelui Mihai. Majestatea Sa a semnat un TESTAMENT

0
76

După 2000, Regelui Mihai i s-au restituit multe dintre proprietăţile confiscate de comunişti. Toate aceste bunuri vor fi împărțite de cele cinci fiice, după moartea Regelui, scrie realitatea.net.

Regele Mihai nu a vorbit niciodată public despre bani și avere. Bunurile Casei Regale au rămas un subiect tabu. Au făcut alţii calcule de fiecare dată când Casei Regale sau Regelui i s-au retrocedat proprietăţi sau bunuri confiscate de comunişti după abdicare.

Astfel, în 2002, Regele Mihai a intrat în posesia Domeniului de la Săvârșin, din județul Arad. Iar în următorii ani i-au fost înapoiate mai multe imobile și terenuri în București și la Sinaia.

Perla Coroanei, Castelul Peleș, a fost redobândit abia în 2007, în același timp cu Castelul Pelișor. Peleşul a rămas în circuitul public.

În 2015, averea Regelui Mihai era estimată la aproape 60 de milioane de euro în TOP 300 Capital, scrie stiri.tvr.ro.

Palatul Elisabeta din București, reședința oficială a Familiei Regale, nu este proprietatea Regelui. Este pusă la dispoziția Regelui Mihai în calitate de fost şef de stat.

După moartea Regelui, averea se va împărți, cel mai probabil, în mod egal între cele cinci fiice, indiferent de titlul pe care îl au sau nu în Casa Regală.

Regele Mihai a semnat și un testament, al cărui conținut nu este însă cunoscut.