Avertisment sumbru: Rachetele Coreei de Nord ar putea lovi Europa. Bilanț: zeci de mii de victime

0
16

Rachetele Coreei de Nord ar putea lovi inima Europei „mai devreme decât se așteaptă”, a avertizat ministrul francez al Apărării, scrie realitatea.net.

Ministrul francez al Apărării, Florence Parly, a declarat că Europa ar putea fi în raza de acțiune a rachetelor nucleare ale lui Kim Jong-un, relatează Express, citat de Sputnik.

Phenianul a declanșat temeri la nivel mondial duminică, după ce a testat bombe pe bază de hidrogen, în timp ce dictatorul Kim Jong-un încearcă să își construiască arsenalul nuclear. În ultimele săptămâni, tensiunile au crescut în Peninsula Coreeană.

Dar se pare că SUA nu pot fi singura țintă a Coreei de Nord. Într-un discurs adresat militarilor francezi, ministrul Apărării din Franța a spus că scenariul unei escaladări pentru un conflict major nu poate fi înlăturat.

„Europa riscă să ajungă în raza de acțiune a președintelui nord-coreean, Kim Jong Un, mai devreme decât se așteaptă”, a avertizat oficialul francez.

Un atac al Coreei de Nord asupra Londrei ar distruge în totalitate circa 9 kilometri pătrați din oraș și ar ucide instantaneu zeci de mii de oameni, potrivit unor noi date.

Acest avertisment vine după ce un diplomat nord-coreean a spus că țara sa este gata să trimită SUA „mai multe pachete de cadouri”.

Han Tae Song, ambasadorul Organizației Națiunilor Unite la Geneva, a confirmat că Coreea de Nord, cunoscută oficial drept Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC), a condus cu succes al 6-lea test.

Ambasadorul SUA la Organizația Națiunilor Unite, Nikki Haley, l-a acuzat luni pe Kim Jong-Un că „cerșește război” cu o serie de teste de bombe nucleare și de rachete.

Ea a cerut Consiliului de Securitate al ONU să impună sancțiunile „cele mai puternice” pentru a descuraja partenerii comerciali.

Președintele american Donald Trump și prim-ministrul britanic Theresa May presează acum China pentru a acționa asupra crizei din Coreea de Nord.

Doamna May și președintele american Donald Trump au cerut Chinei să își folosească toată influența pentru a se asigura că Coreea de Nord își încheie „actele ilegale”.

May și Trump au discutat despre situație prin telefon și au convenit să aducă o presiune mai mare asupra regimului Kim Jong-un.

Ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, a declarat parlamentarilor că China trebuie să încerce și să pună capăt „crizei grave”.