Avionul în care se afla Boris Johnson, obligat să aterizeze de urgenţă

0
650

Debutul agitat al lui Boris Johnson în fruntea diplomației britanice continuă: avionul cu care se deplasa duminică spre Bruxelles pentru a se întâlni cu omologii săi europeni a fost nevoit să aterizeze de urgență în apropiere de Londra, scrie rtv.net.

„Duminică după-amiază, între Londra și Bruxelles, a apărut o problemă tehnică pe avionul Royal Air Force (RAF) la bordul căruia se aflau ministrul de externe și responsabili din cadrul ministerului, obligând aeronava să aterizeze pe aeroportul Luton”, a declarat un purtător de cuvânt al Foreign Office.

„După o scurtă întârziere, ministrul și-a continuat drumul spre Bruxelles cu alte mijloace”, a adăugat el.

Avionul BAE 146 a avut o problemă la sistemul hidraulic, iar pompierii au fost trimiși pentru a supraveghea aterizarea aeronavei pe aeroportul din nordul Londrei, potrivit cotidianului The Guardian.

Numirea lui Boris Johnson, lider al mișcării Brexit, de către noul premier britanic, Theresa May, a provocat sarcasm și critici în Europa.

Fostul primar conservator al Londrei urma să fie primit duminică seară de șefa diplomației europene, Federica Mogherini, „pentru un prim contact” cu ocazia unui dineu privat, înainte de întâlnirea cu omologii săi europeni, luni, cu prilejul reuniunii lor lunare.

În cursul primei apariții oficiale în calitate de ministru de externe, joi, la Ambasada Franței la Londra pentru recepția de 14 iulie, unde a ținut să intoneze imnul francez și „să dea asigurări” în legătură cu dragostea sa pentru Europa, Boris Johnson a ținut un discurs aplaudat și huiduit în același timp.