Batereanu: Extrema stângă, finanțată de structuri rusești, reprezentată în special de Dodon și Pascaru, promovează separatismul moldovenist

0
2564

Președintele Asociației Ștefan cel Mare și Sfânt, Andrei Batereanu, susține, într-un interviu pentru mesaj.md, că separatismul moldovenist sub forma ideii de Moldova Mare, este promovată de structurile rusești, cum ar fi PSRM-ul lui Dodon sau organizația lui Nicolae Pascaru.

„Nu sustin separatismul moldovenist sub forma ideii de Moldova Mare, care il promoveaza unele partide si organizatii de la noi,  e vorba de extrema stingă finanțată de structuri rusesti, reprezentata în special de  Dodon și Pascaru, care sunt antiromani si antieuropeni.
R. Moldova nu trebuie sa se certe cu vecinii , Romania si Ucraina, dimpotriva trebuie sa colaboreze pentru integrarea europeana si pentru bunastarea poporului”, a declarat Andrei Batereanu.

„De asemenea sunt impotriva promovarii brutale a ideii de unire a RM cu Romania, care este folosita de propaganda prorusa pentru a promova moldovenismul agresiv si separatismul transnistrean. Eu cred ca R.Moldova si Romania trebuie sa se ragaseasca ambele in spatiul comun european, fara nici un fel de hotare. Aceasta idee este in spiritul Domnitorului Stefan cel Mare care a luptat pentru crestinism si pentru colaborarea intre tarile europene, adica unitatea batrinului continent”, a mai spus Batareanu