BLOGGER: Finanţarea de către diasporă a partidelor politice din Moldova este o idee periculoasă

2
131

Ideea finanţării partidelor politice din Moldova, de către exponenţii diasporei, promovată de organizaţia Promo-Lex şi preluată din mers de liderii PAS este una periculoasă, în viziunea bloggerului Eugen Luchianiuc.

“Una dintre ideile promovate de către directorul acestui ONG este finanțarea de către „diasporă” a partidelor politice. Mie mi se pare aberant să vină bani pe conturile partidelor din Moldova din exterior”, scrie Luchianiuc, citat de politics.md.

Această practică, notează Luchianiuc, ar putea favoriza subsidii financiare pentru PAS, PPDA sau alte formaţiuni, venite din surse externe dubioase, prin intermediul unor moldoveni aflaţi în afara ţării.

Luchianiuc sugerează că anume astfel este finanţat “Partidul Nostru”, condus de Renato Usatîi. Potrivit sursei citate, Usatîi transferă bani pe conturile mai multor moldoveni aflaţi peste hotare, iar aceştia, la rândul lor, îi “donează” reprezentanţilor de la Chişinău ai “partiudlui Nostru”.

“Dacă vreți să finanțați un partid din Moldova, puteți transfera bani pe conturile rudelor iar ei să dea bani partidelor, este destul de simplu. Iar dacă mai sunteți cetățean moldovean, făceți-vă cont într-o bancă din Moldova și finanțați cât doriți”, conchide Luchianiuc.

2 COMENTARII

  1. este o idee care convine lui Nastase si Maiei, ca sa gaseasca intermediari din diaspora si sa spele banii din offshorurile lui Platon si Filat

  2. ei favorizeaza rusii
    daca o sa se permita finantarea partidelor de peste hotare, atunci Putin o sa imparta bani moldovenilor de acolo ca sa-i trimita pe conturile lui Dodon!!!

Comments are closed.