BOMBA ZILEI la Mondial: FIFA a secretizat datele privind testele anti-doping ale fotbaliștilor ruși

0
330

Federația Internațională de Fotbal (FIFA) a refuzat să dezvăluie câte teste de dopaj a efectuat în echipa națională de fotbal a Rusiei, după ce aceasta a evoluat atât de spectaculos chair de la începutul Cupei Mondiale de Fotbal. De asemenea, organul de conducere al campionatului nu va dezvălui nici dacă au avut loc verificari după meci, scrie paginaderusia.ro.

As cum a cerut unul dintre oficialii anti-doping.

Este vorba despre șeful Agenției Anti-Doping din Statele Unite, Travis Tygart, care a mai spus că Rusia ar trebui verificată cu atenție pentru a proteja încrederea publică în corectitudinea rezultatelor meciurilor din Cupa Mondială.

Chiar înainte de începerea turneului, FIFA a fost avertizata ca acest campionat sa nu fie o repetare a celui mai grav scandal de dopaj din istoria sportului, atunci când Rusia a ascuns mii de teste pozitive la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci.

La numai câteva zile după ce toti expertii ai spus despre naționala rusă ca este una dintre cele mai slabe echipe, fotbalistii anternati de Stanislav Cercesov au arătat cel mai bun rezultat pentru o țara gazdă, și unul dintre cele mai bune pentru echipele participante la Cupa Mondială. Victoria asupra Arabiei Saudite și Egiptului, cu un scor total de 8: 1, a propulsat Rusia în fruntea Grupei A. Astfel ca, pentru prima dată după prăbușirea Uniunii Sovietice, Rusia ajunge în playoff.

Datele de joi dimineață privind distanțele parcurse și viteza jucătorilor la Campionatul Mondial au arătat că fotbalisti ruși au alergat mai mult decât orice altă echipă.