Bucureștiul infirmă: Procesul de redobândire a cetățeniei române nu a fost blocat

0
110

Procesul de redobândire a cetățeniei române nu a fost blocat niciodată.

Este răspunsul serviciului de presă al Autorității Naționale pentru Cetățenie din România, la solicitarea Newsmaker.md de a confirma sau infirma informațiile publicate anterior în presă.

„De 10 ani, de când există instituția, nu a fost niciodată blocat procesul de redobândire a cetățeniei române. Nici măcar temporar”, au precizat reprezentanții serviciului de presă.

Amintim că secretarul de stat al Departamentului pentru Relații cu R.Moldova din cadrul Guvernului României, Ana Guțu, și deputatul de la București, Constantin Codreanu au anunțat acum câteva zile că au discutat cu ministrul Justiției de la București, Cătălin Predoiu referitor la numărul mare de dosare privind redobândirea cetățeniei române care au rămas nesoluționate.

„Din păcate, a menționat ministrul, procesul de solicitare a cetățeniei române a generat activitatea mai multor rețele dubioase, unele din ele activând cu grave încălcări ale legislației române. O investigație jurnalistică de ultimă oră a scos la iveală mai multe nereguli, inclusiv creşterea bruscă a solicitanților de cetățenie română originari din Rusia. A apărut necesitatea amendării legislației din domeniu prin instituirea unor filtre de verificare minuțioasă a dosarelor. Sperăm că după soluționarea acestei probleme procesul de redobândire a cetățeniei române va reintra în limita termenului legal de 6 luni”, a comunicat Ana Guțu.

Sursa: Radio Chişinău