Călugăriță pedepsită drastic chiar de președintele țării

0
85

O călugăriţă australiană a fost expulzată din Filipine după ce l-a enervat pe preşedintele ţării. Femeia a criticat abuzurile care au loc în cadrul luptei împotriva drogurilor, astfel că autorităţile i-au retras viza şi au dat-o afară din ţară, scrie realitatea.net.

Patricia Fox a fost primită ca un erou la întoarcerea în Australia. După aproape 30 de ani în care i-a ajutat pe nevoiași, măicuța s-a transformat brusc în persona non grata, după ce a început să îl critice pe preşedintele Rodrigo Duterte. Lupta acestuia împotriva traficanţilor de droguri a făcut peste 20.000 de victime, iar călugăriţa a semnalat în presă încălcările grave ale drepturilor omului. Mai întâi, Duterte i-a transmis un avertisment.

O critică suplimentară a măicuţei a atras şi represalii. Ea a fost arestată, viza de misionar i-a fost retrasă și, în cele din urmă, a venit şi expulzarea.

Chiar şi de la distanţă, Patricia Fox a promis să lupte pentru drepturile persoanelor defavorizate din Filipine.

Călugăriţa e decisă să revină în Filipine, dar acest lucru se va întâmpla probabil doar după expirarea mandatului de preşedinte al lui Rodrigo Duterte.