Candidații opoziției ruse câştigă alegerile în aproape jumătate dintre districtele din Moscova

0
194

20 din 45 de locuri din noul Parlament al Moscovei vor reveni candidaților din partea aşa-numitei opoziții sistemice, după alegerile locale de duminică – transmite, luni, postul de radio Eho Moskvî, citat de rador.

Astfel, după numărarea a 99,5% din voturi, comuniștii ruşi sunt pe locul întâi în 14 districte din capitala rusă, iar membrii partidelor de opoziţie „Iabloko” și „Rusia Justă” obţin câte trei mandate, notează Radio Chișinău.

Restul de 25 de locuri vor reveni candidaţilor independenţi, transmite Eho Moskvî, menţionând că, la alegerile locale de duminică, mulţi reprezentanţi ai partidului de guvernământ (Rusia Unită) au candidat ca independenţi.

Opozantul Aleksei Navalnîi consideră rezultatul scrutinului drept victoria „votului înţelept”, în contextul în care, înainte de alegeri, politicianul și-a mobilizat susținătorii, îndemnându-i să voteze candidații opoziției care aveau șanse să obţină mai multe voturi decât reprezentanţii partidului de guvernământ.

La Moscova, rata de participare la vot la alegerile locale a fost de puţin peste 21%, la fel ca la scrutinul desfăşurat în urmă cu cinci ani, când partidul de guvernământ „Rusia Unită” și reprezentanții alianţei pro-guvernamentale „Moscova mea” au obținut 38 de mandate în Duma capitalei ruse