CÂNTĂREŢ CELEBRU acuzat că a cerut O ŞPAGĂ IMENSĂ. Cine s-ar fi aşteptat la acest nume?

0
32
Procurorii DNA Iasi au anunţat recent că Mircea Rusu, unul dintre cei mai cunoscuţi artişti din România, este implicat într-un nou dosar penal pentru fapte de corupţie, scrie evz.ro.

Rusu a fost primar 12 ani în localitatea Band şi este autorul imnului folosit de PDL în campania din 2004, „Verde înrourat”. Conform primelor informaţii, acesta a fost trimis în judecată pentru că ar fi luat şpagă când a fost primarul localităţii Band (judeţul Mureş).

Procurorii susţin că a primit sume uriaşe de la Iulian Trofin, directorul unei societăţi comerciale din Iaşi. Banii ar fi fost daţi în schimbul unui contract de execuţie a unor lucrări în localitatea Band. Rusu este acuzat de două infracţiuni de luare de mită şi de o infracţiune de spălare de bani, iar alături de el a fost trimis în judecată si Trofin, acuzat de dare de mită şi spălare de bani.

Conform bzi.ro, faptele reţinute de anchetatorii ieşeni sunt din perioada 2008/2009. “În perioada iulie – 12 august 2008, inculpatul Rus Mircea, în calitate de primar si ordonator de credite al comunei Band, judetul Mures, la diferite intervale de timp, a acceptat de la inculpatul Trofin Iulian, director al unei societati comerciale, promisiunea remiterii cu titlu de mita a sumei de 800.000 lei, în scopul atribuirii si derularii în bune conditii a unui contract de executie lucrari în valoare de 8.379.088,51 lei catre o alta societate comerciala de la care inculpatul Trofin Iulian urma sa subcontracteze lucrarile respective.

La data 23 septembrie 2008, contractul de executie lucrari a fost atribuit societatii agreate, iar ulterior, pâna la data de 14 august 2009, inculpatul Rus Mircea a primit de la inculpatul Trofin Iulian, cu titlu de mita, în mai multe transe, suma totala de 400.000 lei. Pentru a ascunde si pentru a disimula adevarata provenienta a sumei mentionate anterior, inculpatul Rus Mircea a încheiat cu inculpatul Trofin Iulian un înscris sub semnatura privata intitulat «contract de împrumut». La data de 26 iunie 2009, inculpatul Rus Mircea, în calitate de primar al comunei Band, judetul Mures, a solicitat si primit cu titlu de mita de la un administrator al unei societati comerciale suma de 35.000 lei în scopul derularii în bune conditii a aceluiasi contract de lucrari la care am facut referire anterior”, au precizat procurorii DNA Iasi.

Rusu a mai fost trimis în judecată şi în alte dosare. Unul dintre acestea datează din 2014, an în care artistul a fost acuzat că a deturnat banii dintr-un proiect european alături de reprezentanţii societăţii ieşene SC Expert Instal SRL Iaşi.