Ce conţin în realitate MICII? Studiul care îţi va da de gândit

0
20

InfoCons – Asociație pentru Protecția Consumatorilor a realizat un studiu pe produse din carne procesată tip „Mici” ce se regăsesc pe piața din România, scrie realitatea.net.

În cadrul studiului au fost analizate 14 produse. Ca urmare a realizării acestui studiu, în ceea ce privește numărul de E-uri, a reieșit faptul că acesta variază între 1 și 7 E-uri.E-urile identificate în produsele studiate sunt: carmin – E120, extract de paprika – E160c, acetat de sodiu – E262, acid ascorbic – E300, ascorbat de sodiu – E301, izoascorbat de sodiu – E316, acetat de sodiu – E331, difosfati – E450, polifosfati – E452, bicarbonat de sodiu – E500.

35.71% dintre produse au specificat pe etichetă tipurile de alergeni ce se pot găsi în produs, aceștia fiind: soia, mustar, telina, grau (gluten), lapte (lactoza), ou.

În ceea ce privește cantitatea, la studiu au participat atât produse cu gramaj calibrat, cât și produse vrac. Dintre produsele calibrate, gramajul acestora a fost cuprins între 500g și 1000g.

92.85% produsele au menționat pe etichetă valorile nutriționale, valoare energetică fiind cuprinsă între 163 – 311 kcal/100g.

Produsele conțin grăsimi între 11,5 și 30 g/100g. Aportul proteic pentru produsele studiate variaza între 12.9 și 20.71 g/100g și a fost îmbogățit, în cazul anumitor produse, cu: proteine din soia, proteine din porc. Conținutul de sare variază între 0.84 și 2.6 g/100g

LĂSAȚI UN MESAJ