Ce PLANURI MĂREŢE mai pun la cale strategii Kremlinului!

0
63
epa04321488 Russian President Vladimir Putin makes a cross sign prior to kissing remains of St. Sergius of Radonezh in the St. Trinity St. Sergius Laura taking part in the celebration of the 700th birth anniversary of Venerable St. Sergius of Radonezh in Sergiyev Possad, Moscow Region, Russia, 18 July 2014. EPA/MIKHAIL KLIMENTIEV/RIA NOVOSTI/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

La ce lucreaza eminentele cenusii in spatele zidurilor uriase ale Kremlinului? La o noua strategie electorala in vederea alegerilor prezidentiale de anul viitor. Potrivit cotidianului Kommersant, planul de bataie este aproape gata, intreaga manevra de prelungire pentru inca un mandat a prezentei lui Vladimir Putin la carma Rusiei aruncata de el in menghina sanctiunilor occidentale, urmand sa se deruleze in doua etape, scrie incomemagazine.ro.

Kommersant citeaza mai multe surse apropiate acestui proiect, a carui prima etapa se va consuma in noiembrie, cand actualul locatar de la Kremlin, Vladimir Putin, ar trebui sa confirme participarea la scrutinul din 2018. „Lucrurile nu pot fi taraganate pena in decembrie, pentru ca ar parea ciudat”, a spus unul dintre interlocutorii cotidianului citat.

Acordul poate veni ca raspuns la dorinta cetatenilor, evenimentul putand fi incorporat in ansamblul ceremoniilor prevazute pentru Ziua memoriei victimelor represiunilor politice, marcata anual in 30 noiembrie. Sau cu prilejul forumului „Comunitate”, convocat, de regula, in primele zile ale lunii noiembrie. Or de Ziua unitatii populare (4 noiembrie).

Data alegerilor prezidentiale poate fi mutata in ziua semnarii Tratatului de aderare a Crimeei – 18 martie, precizeaza Kommersant.

In ceea ce priveste a doua etapa a strategiei electorale a Kremlinului, aceasta are in vedere aspectul juridic al procesului de inregistrare a candidaturii, cu strangerea de semnaturi necesare si depunerea dosarului la Biroul electoral central.