Ce surprize ne va aduce toamna politică?

0
313

In dezvoltarea temei. PSRM a constatat ca au fost realizate conditiile primei înțelegeri temporare intre Acum si PSRM. Din Ministere, agentii si alte institutii executive si de drept au fost eliminati rapid functionarii pusi de PD si inlocuiti cu cei ai Acum si PSRM. PD a ramas doar cu o fracțiune mare in Parlament. Dar sa vedem citi vor ramine dupa preanuntatele dosare ale Procuraturii.

Atit Presedintele Dodon, cit si PSRM au nevoie de un Acord cu Blocul Acum, pentru a cistiga alegerile locale si prezidentiale. De asemenea socialistii vor insista sa includa in Acord , cerințele sociale si politice care nu au încăput in acordul temporar si in programul de guvernare al Guvernului.

Pe de alta parte, cei din Acum sunt sub presiunea propriilor votanti, dar si a unor deputați (Ticu, Renita, Carp etc) , care acuza conducerea ca au cedat prea mult socialistilor, PG, CNA, domeniile de securitate si aparare, regiunea transnistreana etc. Premierului Maia Sandu, nu i-ar conveni sa se lege prin acord cu unele prevederi, pe care nu doreste sa le implementeze.

In special legate de relațiile cu FMI, UE dar si alte chestiuni. Blocul Acum, in caz de semnare , ar avea de pierdut mult electorat in preajma alegerilor locale . E de presupus ca Blocul ACUM, va trage de timp si va amina pentru luna septembrie discutiile despre un nou acord cu PSRM.

Roman Mihăeş