CEC a aprobat lista secțiilor de votare în Europa pentru alegerile din circumscripția 50, la Vest de Moldova

0
137

Comisia Electorală Centrală a aprobat în ședința sa de sâmbătă, 14 septembrie, lista secțiilor de votare ce vor fi deschise în străinătate la alegerile parlamentare noi din 20 octombrie, în circumscripția nr.50, la vest de Republica Moldova, notează Radio Chişinău.

Președintele autorității electorale, Dorin Cimil, care a fost raportor, a precizat că lista a fost stabilită la propunerea Guvernului.

Astfel, din totalul de 85 de secții de votare, 27 vor fi deschise în cadrul misiunilor diplomatice și oficiilor consulare.

Cele mai multe secții vor fi deschise în Italia – 29, urmată de România – 12, Franța – 7, Portugalia, Spania și Marea Britanie câte 5, Germania – 4, Irlanda – 3, Grecia – 2, iar în alte 13 state – câte una.

Amintim că la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 în circumscripția nr. 50 au fost deschise 83 de secții de votare.

De asemenea, în cadrul ședinței de sâmbătă, CEC a înregistrat Blocul electoral „ACUM Platforma DA și PAS” și simbolul său electoral pentru participare la alegerile locale generale din 20 octombrie 2019.