China: Ce se întâmplă când tinerii aleg sexul

0
381

Cand filmul Renasterea, regizat de Ang Li, a iesit pe marile ecrane in 2007, publicul nu a vazut renumitele scene intime. De ce? Pentru ca respectivele segmente, in total sapte minute, incalcau legea chineza a cenzurii. Specatorii chinezi au fost indignati.

china

Drept raspuns la aceste restrictii, ei au inceput sa descarce versiunea originala a filmului de pe site-uri pirat, ignorand toate avertismentele legate de raspandirea de viruri, scrie incomemagazine.ro. Mai mult, locuitorii din sudul Chinei s-au dus la Hong Kong penru a vedea varianta completa a peliculei. Spectatorii au ales, iar optiunea lor a fost in favoarea sexului, afirma Jemimah Steinfeld in The Guardian.

Zilele trecute, pe internet a aparut un filmulet de un minut, unde doi tineri, un barbat si o femeie, faceau sex in cabina de proba a unui magazin din cartierul Sanlitun, centru comercial si al distractiilor nocturne din Beijing. Departamentul guvernamental care cenzureaza spatiul virtual si-a exprimat nemultumirea pentru aparitia inregistrarii video si a cerut explicatii principalelor companii de internet pentru difuzarea de material pornografic.

Un episod care arata ca guvernul nu numai ca nu este pe aceeasi lungime de unda cu societatea, dar, se pare, nu o mai poate controla. De cateva decenii, in China are loc o revolutie sexuala, care nu vrea sa se stinga de la sine, sustine autorul articolului.

Fireste, nu toti sunt de acord cu noile libertati: conform unui sondaj efectuat in 2015 de Universitatea pedagogica din Shanghai, 40% dintre persoanele intervievata cu varste cuprinse intre 14 si 35 de ani nu se declara incantati de ideea ca tinerii pot face dragoste inainte de casatorie. Pe de alta parte insa, mai multi sunt cei care accepta un asemenea comportament.

Tineretul de astazi al  Chinei nu mai este atat de timid ca in trecut. El vrea sa ia de la viata tot, inclusiv cand e vorba de distractie.