CIRCUL CONTINUĂ: Socialiștii și Partidul Platforma DA se bat pentru un slogan electoral

0
282

Deși, oficial, campania electorală încă nu a început, în ultimele zile, pe străzile Chișinăului au apărut zeci de bannere care-l promovează pe Ivan Ceban, candidatul Partidului Socialiștilor (PSRM) la funcția de primar general al mun. Chișinău, scrie zdg.md. Lângă Ceban, pe bannere, apare și lidera socialiștilor, Zinaida Greceanîi, cei doi fiind însoțiți de sloganul „SALVĂM CAPITALA, apoi Salvăm și Țara”.

Vicepreședintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA), Alexandr Slusari, susține că un slogan similar a fost folosit de ei anterior, la mai multe evenimente, și îi acuză pe socialiști de plagiat.

Într-o intervenție la Pro TV, vicepreședintele PPDA, Alexandr Slusari, a declarat că socialiștii s-ar fi „inspirat” de la ei atunci când și-au ales sloganul de pe panouri. „Azi capitala, mâine toată țara” ne aparține nouă și a fost expus de nemumărate ori la diferite evenimente. Avem o clasă politică care știe doar a fura”, susține Slusari.

De cealaltă parte, Ion Ceban, candidatul desemnat de PSRM pentru fotoliul de primar al Capitalei, susține că „Niciodată nimic nu am plagiat de la nimeni. Noi știm să creăm”.

Deși atât PSRM, cât și PPDA susțin că ei sunt cei care au „creat” acest slogan, un mesaj cu același sens a fost popularizat încă în timpul Revoluției din 1989 din România. Atunci, mesajul „Azi în Timișoara, mâine-n toată țara”, scandat de revoluționari pe străzile Timișoarei, a devenit celebru fiind sloganul revoluției care a dus la căderea regimului comunist al lui Nicolae Ceaușescu.

Sursa zdg.md