Clinton l-a acuzat pe Putin că a inițiat o vendetă personală împotriva ei

0
53

Hillary Clinton, fostă candidata la președinția americana din partea Partidului Democrat, este convinsă că oamenii din anturajul rivalului său Donald Trump au contribuit la amestecul Rusiei în alegerile din 2016.

„Au existat în mod clar comunicări și un fel de aranjament”, a spus Clinton într-un interviu acordat ziarului USA Today despre noua sa carte What Happened (Ce s-a întâmplat), scrie paginaderusia.ro.

„Nu mă îndoiesc că Putin a vrut să pierd, iar Trump sa câștige”, a spus Clinton. „Și nu am nicio îndoială că Trump și anturajul lui au relații financiare încâlcite cu interesele Rusiei. Și nu mă îndoiesc că sediul de campanie al lui Trump și alți asistenți au muncit din greu ca sa-și ascunda legăturile cu Rusia”.

Întrebată dacă crede într-o conspirație între asociații lui Trump și Moscova, Clinton a răspuns: „Sunt convinsă de asta”.

Potrivit lui Clinton, ea știe că președintele rus desfasoara o „vendeta personala” împotriva ei, care a început odată cu extinderea NATO în Europa de Est în timpul președinției soțului ei.

Un stimulent suplimentar, potrivit lui Clinton, a fost că Putin crede ca ea a jucat un rol în organizarea demonstrațiilor antiguvernamentale din Rusia, în 2011, când ea era secretar de stat.

„Și totuși nu mi-am închipuit ca el sa aiba îndrăzneala să lanseze o operațiune secretă masivă împotriva democrației noastre, chiar sub nasul nostru și că ar scăpa basma curata”, a spus ea.

Potrivit lui Clinton, în timpul campaniei, jurnaliștii au refuzat să ia în considerare la modul serios rolul Rusiei în povestea cu „scurgerea” e-mailurilor sale. Ea îl acuză pe fostul președinte Barack Obama că nu a luat măsuri mai decisive în această privință.