Comisia Europeană a aprobat debursarea a 30 de milioane de euro din asistența macro-financiară destinată Moldovei

0
71

Comisia Europeană a aprobat astăzi debursarea a 30 de milioane de euro din asistența macro-financiară destinată Republicii Moldova, potrivit unui comunicat de presă al instituției. Aceasta este prima dintre cele trei plăți destinate Chișinăului, printr-un program de asistență macro-financiară, adoptat în septembrie, 2017, notează Radio Chişinău.

Comisarul european pentru afaceri externe și finanțare, Pierre Moscovici a declarat că această debursare exprimă sprijinul european pentru implementarea reformelor cheie în R. Moldova.

Comisia Europeană este pregătită să continue colaborarea apropiată cu autoritățile din R. Moldova pentru a ajuta la realizarea unui set larg și ambițios de reforme economice și structurale, necesare pentru asigurarea locurilor de muncă și a investițiilor în beneficiul oamenilor din R.Moldova”.

Amintim că Bruxellesul a suspendat anterior debursarea plăților din cauza derapajelor fostei guvernări, în special după adoptarea sistemului mixt de vot și anularea alegerilor locale noi din Chișinău.