Comitetul Național Olimpic se ia la TRÂNTĂ cu președinția: Sprijină un provocator profesionist cu antecedente penale

0
407

Reprezentanții Comitetului Național Olimpic și Sportiv (CNOS) au venit cu o reacție la acuzațiile aduse de președintele „Comisiei pentru controlul public” al Consiliului Societății Civile pe lângă președintele Republicii Moldova. Împreună cu un grup de sportivi, aceștia au susținut un briefing de presă în care au calificat informațiile oferite de reprezentantul Președinției ca fiind falsuri grosolane și provocări.

„Membrii CNOS și-au exprimat îngrijorarea cu privire la lansarea în spațiul public a falsurilor grosolane referitoare la activitatea CNOS, susținute de un provocator profesionist, care a fost atras anterior la urmărire penală și care actualmente figurează drept președinte a așa-numitei „Comisii pentru controlul public” a Consiliului Societății Civile pe lângă Președintele Republicii Moldova.

Aceștia consideră că prin acuzațiile făcute, ”această persoană cu reputație dubioasă știrbește nu doar imaginea sportului național, ci și a instituției prezidențiale și, implicit, imaginea țării noastre”.

Totul a început când reprezentantul președinției a atacat CNOS pentru că aceasta a suspendat statutul de membru al Federațiilor de Taekwondo și Biatlon, decizie neargumentată din punct de vedere al acestuia. Iată cum explică CNOS decizia în cauză:

„CNOS a suspendat Federația Națională de Taekwondo din calitatea de membru pentru încălcarea Cartei Olimpice, a Statutului CNOS și discriminarea unor sportivi și antrenori ai FN menționate.

Drept temei pentru suspendare au servit multiplele plângeri şi sesizări adresate CNOS şi Ministerului Tineretului şi Sportului din partea Liceului Internat Republican cu profil Sportiv, a sportivilor Stepan Dimitrov şi Vadim Dimitrov, Ana Ciuchitu, Andrei Rotaru, Mihail Boțan, Tatiana Țimbalari, etc. şi antrenorului Vladislav Mazur. Aceștia nu au fost admiși la Campionatele Naționale de taekwondo în 2016. O consecintă regretabilă a acestei discriminări este faptul că sportivul Andrei Rotaru reprezintă actualmente România”, se mai spune în declarația emisă de Comitetul Olimpic.

Via politics.md