Comportament SFIDĂTOR al lui Dodon: Se va întâlni, totuşi, cu Rogozin, MÂINE

0
104

Igor Dodon, a reconfirmat miercuri, 26 iulie, în cadrul unui dialog cu presa, organizat la Reședința de la Condrița, că urmează să se întâlnească vineri, cu vicepremierul rus, Dmitri Rogozin la Chișinău.

Potrivit Radio Chişinău, o întâlnire trilaterală Dodon-Rogozin-Krasnoselski  va avea loc și la  Tiraspol, unde aceștia vor participa  la manifestațiile cu ocazia celor 25 de ani de la începutul operațiunii de menținere a păcii în regiunea transnistreană.

Ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova Farit Muhametşin a fost convocat ieri  repetat la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, unde i s-a atras atenţia asupra inoportunităţii organizării în mod unilateral a unor manifestaţii consacrate acestei aniversări, cu participarea artiştilor şi delegaţiilor oficiale din Federaţia Rusă, invocându-se în acest sens faptul că astfel de acţiuni pot prejudicia relaţiile moldo-ruse.

În acelaşi context, au fost invocate şi numeroasele demersuri ale autorităţilor moldoveneşti privind transformarea actualei operaţiuni de menţinere a păcii de pe Nistru, care demult şi-a îndeplinit sarcinile, într-o misiune civilă multinaţională cu mandat internaţional.