Consiliul Municipal Chișinău, PARALIZAT: Socialiști au părăsit sala de ședințe

0
83

După tentativa eșuată de săptămâna trecută, Consiliul municipal Chișinău nu a reușit să se întrunească nici astăzi în ședință, din lipsă de cvorum, deoarece consilierii socialiști au părăsit sala de ședințe.

Pe ordinea de zi a ședinței de astăzi erau subiecte ce vizau aprobarea unui împrumut de trei milioane de euro din partea Băncii Europene de Investiții, bani necesari pentru reabilitarea rețelelor termice de pre străzile 31 august, Tighina și Alexandru cel Bun. Un alt proiect ce urma să fie discutat astăzi se referă la contractarea unui împrumut de la băncile europene pentru construcția stației de epurare, notează Radio Chişinău.

Consilierii PSRM au menționat că nu vor participa la ședințe și nu vor vota proiecte care prevăd împrumuturi până când nu vor avea rapoartele despre modul în care au fost folosiți banii de la BERD, destinați pentru construcția stației de epurare. De asemenea, ei au pus la îndoială necesitatea contractării unor noi împrumuturi pentru a finaliza reparația străzilor.

Pe de altă parte, consilierii liberali susțin că din cauza aleșilor municipali socialiști proiectele din Chișinău sunt puse în pericol.