Coreea de Nord l-a condamnat la moarte pe Donald Trump

0
297

Regimul dicatorial din Coreea de Nord a anunțat miercuri că președintele SUA Donald Trump trebuie „condamnat la moarte” după ce l-a jignit pe liderul suprem Kim Jong-un, scrie realitatea.net.

Principalul ziar de stat din Coreea de Nord l-a criticat în termeni duri pe Donald Trump pentru insultele aduse liderului Kim Jong-Un, spunând că președintele american merită „pedeapsa capitală”, potrivit The Guardian.

„Cea mai mare crimă pentru care nu va fi iertat niciodată este că a îndrăznit să păteze demnitatea liderului suprem. Ar trebui să știe că este un criminal hidos pe care poporul coreean l-a condamnat la moarte”, se spune într-un editorial publicat în cotidianul Rodong Sinmun.

Preşedintele american Donald Trump a abordat, duminică, subiectul înălţimii şi greutăţii liderului nord-coreean Kim Jong Un, afirmând pe un ton aparent sarcastic că nu l-ar numi niciodată „scund şi gras” şi meditând asupra ideii ca în cele din urmă ar putea să devină prieteni.

Regimul nord-coreean îl acuză pe Trump de lașitate pentru că a renunțat să mai viziteze zona demilitarizată de la granița cu Coreea de Nord.

Președintele american și-a încheiat marți turneul-maraton în Asia, care s-a desfășurat fără incidente, dar și fără un progres major în probleme-cheie și fără a disipa ceața ce împresoară strategia sa în această parte a lumii, comentează AFP.