Coreea de Nord SFIDEAZĂ din nou SUA. Ce vrea să facă Kim Jong Un

0
18

Phenianul a celebrat sâmbătă aniversarea creării națiunii cu apeluri la întărirea programului nuclear, sfidând amenințările cu noi sancțiuni internaționale, scrie realitatea.net.

Potrivit Agerpres, într-un editorial în ziarul Rodong Sinmun, organ al partidului comunist din Coreea de Nord, se precizează așa-numită politică Byungjing, care constă în dezvoltarea simultană a economiei țării, a potențialului său nuclear și la filosofia naţională Juche sau autosuficienţa.

„Sectorul apărării, în concordanţă cu politica Byungjin a partidului, trebuie să producă în cantităţi mai mari arme avansate conform Junche”, a scris Rodong Sinmun.
Publicaţia şi-a exprimat dorinţa să existe mai multe ‘evenimente miraculoase’ ca cele două teste cu rachete balistice intercontinentale (ICBM) executate recent cu succes de Coreea de Nord. Aceste teste, subliniază cotidianul, au avut ca scop descurajarea SUA în presupusa lor intenţie de a ‘decapita’ conducerea nord-coreeană.

„Indiferent de gălăgia pe care o vor face SUA şi marionetele lor”, Coreea de Nord „va rămâne o citadelă eternă şi extrem de rezistentă”, a proclamat organul partidului, cu ocazia aniversării fondării în 1948 a Republicii Populare Democrate Coreea (RPDC), denumirea oficială a Coreii de Nord.