CU MÂNA ÎNTINSĂ: Pensionarii din Transnistria vor primi din nou supliment la pensii din Federația Rusă

0
47

Pensionarii din Transnistria ar urma să primească, începând de săptămâna viitoare, suplimentul la pensii de care beneficiază din contul subvențiilor sub forma unor așa-numite „ajutoare umanitare” oferite anual de Federația Rusă.

Tranșa pentru prima jumătate a anului 2019 a intrat în conturile administrației separatiste de la Tiraspol de curând, a anunțat la sfârșitul acestei săptămâni liderul transnistrean, Vadim Krasnoselski, citat de agenției oficiale „Novosti PMR” și Radio Chișinău.

Potrivit sursei citate, în acest an, pensionarii din regiune ar trebui să primească lunar 600 de ruble transnistrene (cca 37 USD – n.red.). Banii pentru primele patru luni restante aceștia îi vor primi simultan, iar pentru mai și iunie – în regim planificat.

Krasnoselski a dispus ca suplimentele restante să fie achitate până la Paști.

Rusia oferă asistență financiară pentru plata indemnizațiilor pentru pensionari din 2008.

Menționăm că Guvernul Federației Ruse susține constant financiar administrația separatistă de la Tiraspol nu doar prin intermediul unor asemenea „ajutoare umanitare”, dar și a altor scheme cum ar fi credite nerambursabile, injecții de capital sub forma unor investiții sau a datoriilor de miliarde de dolari pe care regiunea separatistă le-a acumulat pe parcursul anilor.