Cum arăta, de fapt, Sf Valentin, patronul îndrăgostiților. Savanții i-au refăcut chipul, în premieră

0
318

Sfântul Valentin a fost un martir creștin din urmă cu peste 1.700 de ani. Chipul sfântului a rămas necunoscut până azi, când savanții i-au reconstruit înfățișarea cu unei tehnologii 3D, scrie realitatea.net.

Oamenii de știință au dezvăluit pentru prima dată cum arăta cu adevărat Sfântul Valentin, patronul înfrăgostiților care a plătit cu propria viață, în urmă cu 1.700 de ani, curajul de a apăra iubirea.

Experții din Brazilia au reconstruit chipul Sf. Valentin, utilizând tehnologia 3D și pornind de la studiul osemintelor aflate în Basilica Santa Maria din Cosmedin, Roma, potrivit Daily Mail.

Rămășițele Sf. Valentin au fost scanate digital de unul dintre cei mai mari designeri grafici brazilieni, Cicero Moraes.

Sfântul Valentin sau Valentin din Terni este un martir declarat ca sfânt al creștinilor romano-catolici, care a trăit în secolul III, fiind episcop în Interamna.

După legendă, Sfântul Valentin ar fi cununat un păgân cu un creștin, dăruia tinerilor îndrăgostiți flori din grădina lui, a vindecat bolnavi. Sfantul Valentin a fost învinuit de „cununare religioasă” a perechilor de îndrăgostiți, în ciuda poruncii împăratului roman Claudius II (268-270). De aceea, a fost condamnat la moarte și executat pe 14 februarie 269.

Azi, Sfântul Valentin este considerat patronul protector al îndrăgostiților. În calendarul ortodox sfântul Valentin este sărbătorit pe 30 iulie.