Cum detectăm amicii Rusiei şi trolii care îi susţin?

0
67

Imaginea Federaţiei Ruse în rândul opiniei publice româneşti este, în mare parte, negativă. Un fapt ce se datorează, în special, experienţelor istorice. De aceea, tot ce este livrat din partea Rusiei în România, cu excepţia culturii, este privit cu neîncredere. Realitatea este că mesajul transmis prin intermediul canalelor media oficiale ale statului rus nu prind în faţa publicului din Bucureşti, Cluj sau Iaşi, dar nici în restul ţării.

Un site precum Sputnik nu are nicio şansă să devină o sursă foarte accesată şi credibilă pentru cititorii din România. Din acest motiv, există o mulţime de alte site-uri, din umbră, care urmăresc să influenţeze opinia publică de aici. Ele au o altă abordare. Una simplistă şi bogată în mesaje emoţionale, naţionalist-retrograde.

Un adevărat cluster de pagini „informative“ ce nu mai transmit doar despre cât de „rău este Occidentul“, cât de „perversă este politica Uniunii Europene“ sau cât de „periculoasă poate fi existenţa României în NATO“. Ele au trecut la spus lucruri mult mai uşor de înţeles de oamenii simpli, plictisiţi de politică şi de ştiri negative. Trolii ruşi şi cei afiliaţi lor cuceresc prin farmecul vorbelor, fie ele scrise incorect în limba română. Scaldă în laude silite poporul român şi inventează istorioare mincinoase, dar seducătoare despre cât de special a fost acest neam străvechi şi cât e de nenorocit astăzi.

analiza complet[ pe adevarul.ro