De ce e bine să mănânci ceapă şi brânză

0
203

Academia americană de stomatologie cosmetică propune o listă cu alimentele care au grijă de zâmbetul tău, scrie realitatea.net.

Astfel, specialiştii de la academie au realizat o listă cu alimentele pe care le poţi consuma pentru a avea un zâmbet frumos.

Brânza este un aliment bogat în proteine, calciu, fosfor, toate acestea neutralizând acizii din gură. Calciul şi fosforul, în plus, ajută la remineralizarea dinţilor.

Seminţele de susan asigură, la fel ca şi ananasul, curăţarea plăcii bacteriene formate pe dinţi. În plus, seminţele de susan asigură recalcifierea oaselor şi a dinţilor.

Ciupecile shiitaki conţin un compus – lentinan – care inhibă dezvoltarea bacteriilor în gură.

Ceapa conţine compuşi ai sulfului, tiosulfaţi şi tiosulfonaţi, care potrivit AACD, reduc nivelul bacteriilor care cauzează apariţia cariilor dentare. Totuşi, dentiştii americani recomandă ca ceapa să fie consumată crudă, pentru că orice modalitate de a o găti distruge aceşti compuşi. Tot ei recomandă, ca alternativă – în cazul în care nu vă place ceapa – să folosiţi… usturoi.

Somonul oferă organismului o cantitate mare de calciu, dar şi de vitamina D, nutrient necesar pentru sănătatea oaselor şi a dinţilor.