Declarație ȘOCANTĂ a consilierului lui Putin despre Moldova și despre politicienii CUMPĂRAȚI de Moscova!

0
1445

Consilierul de politică externă al Kremlinului Serghei Karaganov explică, într-un interviu pentrupublicaţia germană Der Spiegel, unde consideră el că a greşit Rusia în relaţia cu fostele state sovietice, implicit şi Republica Moldova.

În ultimii ani, Rusia a clacat la capitolul strategiei în relaţionarea cu vecinii ei „apropiaţi”, „fostele republici sovietice”, susţine Karaganov, citat de infoprut.ro.

„Nu am înţeles ce se petrece acolo. Singurul lucru pe care l-am făcut a fost să subvenţionăm aceste state şi să le cumpărăm elitele – cu bani care apoi ne-au fost furaţi. Ca rezultat, a fost imposibil să putem preveni conflictul ucrainean. A doua problemă: politicile noastre au fost prea concentrate pe rezolvarea greşelilor din trecut, pe rezolvarea greşelilor făcute în anii 1990″, a declarat Serghei Karaganov.

Karaganov, fost consilier de politică externă pentru Vladimir Putin, este autorul „Doctrinei Karaganov”, cea care prevedea ca, după prăbușirea URSS, noua politica externă a Moscovei față de vecini trebuie să se bazeze pe protejarea etnicilor ruși rămași în țările din jur, chiar cu prețul intervenției militare.