DECLARAŢIE: Statele Unite ale Americii salută performanţele economice ale Guvernului de la Chişinău

0
108

Statele Unite ale Americii salută performanţele economice ale Guvernului de la Chişinău, dar și perspectivele în materie de securitate energetică. Declaraţia aparţine congresmanului Markwayne Mullin, membru al Partidului Republican din partea statului Oklahoma, membru al Comitetului Energie şi Comerţ al Camerei Reprezentanţilor din Congresul SUA şi a fost făcută în cadrul unei întrevederi cu ambasadorul Moldovei în SUA, Cristina Balan.

În cadrul întrevederii au fost discutate prioritățile de cooperare Republica Moldova – SUA. Cristina Balan a trecut în revistă principalele reforme derulate de Guvern în anii 2016-2018 şi a vorbit despre eforturile Republicii Moldova privind interconectarea energetică cu Uniunea Europeană, inclusiv privind dezvoltarea gazoductului Iași-Ungheni-Chișinău.

La rândul său, congresmanul Mullin a afirmat că susţine ferm obiectivul de integrare pro-occidentală a Republicii Moldova. Totodată, oficialul a mai spus că țara noastră poate miza pe susținerea sa în eforturile de asigurare a respectării suveranității și integrității teritoriale.